Telefonie E-Mail Internet Beveiliging/FireWall Bedrijfsprofiel
Startpagina Internet VPN

Internet


Internet verbindingen Website Hosting VPN Internet Backup Business Hosting Redundant Internet

SSL VPN IP VPN IPSEC VPN Authenticatie Site-2-Site Thuiswerkers Mobile werkers

Document bibliotheek Downloads Zoeken Adresgegevens

VPN

Virtual Private Network

Een VPN biedt u de mogelijkheid een remote LAN of een aantal telewerkers op een veilige manier (over het Internet) aan uw eigen LAN te koppelen. Door het toepassen van een veilige "tunnel" hoeft de gebruiker niet meer via dail-up verbindingen of huurlijnen een verbinding te maken maar kan van de bestaande Internet verbindingen gebruik worden gemaakt. Uw voordeel zijn de vaste lage kosten van het Internet en verbindingen kunnen vanaf iedere locatie worden gemaakt.

De voordelen van VPN

Het tunneling concept

De VPN voorziening maakt het mogelijk via het Internet verbindingen met kantoren en medewerkers op andere lokaties tot stand te brengen. Hoewel dit theoretisch mogelijk is op basis van IP adressering en standaard protocollen is dit niet aan te raden omdat hierbij totaal geen beveiliging geboden wordt. Door VPN toe te passen wordt er een "tunnel" door het Internet gemaakt. Een tunnel is een point-to-point verbinding (zoals ook bij een huurlijn) met een goede beveiliging. Op deze manier is de data die over het publieke netwerk gaat in de tunnel encrypted.

De Kanaaltunnel .....

Vergelijk het VPN concept eens met een reis van Frankrijk naar Engeland. U kunt deze reis per boot maken, maar dan kan iedereen u zien, iedereen kan zien waarin u reist en wat u mee neemt. Er is geen afscherming (beveiliging). Maakt u echter gebruik van de Kanaaltunnel dan kan men enkel zien dat u de tunnel ingaat en er aan de andere kant weer uit komt. In de tunnel zelf is alles onzichtbaar voor de buitenwereld.

Microsoft Windows networken en VPN

VPN is toe te passen op elke vorm van TCP/IP netwerk. Als u dus een Microsoft netwerk heeft dat van het TCP/IP protocol gebruik maakt dan kunnen remote gebruikers via VPN gebruik maken van uw centrale netwerk. De VPN routers doen zelf alle tunneling en beveiliging in de tunnel en gebruikers hebben transparant toegang tot alle TCP/IP apparaten in het netwerk, locaal en remote.

Printbare versie